BRAMBORY DUŠENÉ „ZÁMECKÉ“

750 g brambor, 250 g zeleného hrášku, 0,25 l sladké smetany, 30 g tuku, 120 g šunky, 120 g uzeného vařeného masa, 80 g čerstvých hříbků nebo žampionů, 30 g másla, sůl

 

Oloupané syrové brambory rozkrájíme na malé kostky, uvaříme ve slané vodě a vodu scedíme. Zvlášť uvaříme do měkka zelený hrášek. Do tukem vymaštěné ohnivzdorné misky dáme brambory, zalijeme je smetanou, přidáme drobně rozkrájenou šunku a maso, hrášek a čerstvé houby rozkrájené na plátky. Směs promícháme a dusíme 15 – 20 minut. Před koncem úpravy přidáme čerstvé máslo a pokrm dodusíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>