BRAMBOROVÉ KROKETY II

1 kg brambor, 150 g hrubé mouky, 2 vejce, asi 50 g strouhané housky, špetka muškátového květu, 60 g másla, pepř, sůl

Na smažení: ½ kostky ztuženého tuku, 2 vejce, strouhaná housky

 

Brambory uvaříme do měkka, oloupeme je a prolisujeme. Přidáme tuk utřený s vejci a solí, hrubou mouku, koření, vymícháme dobře těsto a podle potřeby ještě zahustíme strouhanou houskou. Tvoříme menší krokety, které obalujeme ve vejcích a strouhané housce. Vkládáme je do předem rozehřátého tuku a smažíme do zlatova. Podáváme k hovězí pečeni, uzenému masu nebo jako příkrm k zelenině.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>