BRAMBORY ZAPEČENÉ SE ZELÍM

500 g vařených brambor, 500 g hlávkového zelí, 100 g slaniny, 1 cibule, kmín, pepř, sůl, trochu vývaru, tuk na pekáč

 

Očištěné a omyté zelí jemně nakrouháme a podusíme se solí a kmínem. Na části rozkrájené slaniny osmažíme cibuli. Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu rozkrájených brambor, osolíme, okořeníme, pokapeme tukem, pokryjeme vrstvou zelí, které posypeme osmaženou cibulí. Vrstvy střídáme a končíme brambory. Ty pokropíme zbývající rozškvařenou slaninou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do měkka. Při pečení podle potřeby podlijeme trochou vývaru, aby se směs nevysušila.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>