KYSELKA

600 g brambor uvařených ve slupce, 40 g hladké mouky, 60 g másla, 1 l podmáslí, 4 vejce, 0,5 l vody, kmín, sůl

 

Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme, přilijeme rozkvedlané podmáslí, přidáme sůl, kmín a za stálého míchání asi 20 minut vaříme. Pak do polévky opatrně vložíme vyklepnutá vejce a několik minut je povaříme. Polévku ochutíme kořením a nakonec v ní prohřejeme brambory rozkrájené na kostky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>