NOVÉ BRAMBORY NAKYSELO

1 kg brambor, 80 g másla, 150 g čerstvých hub, 30 g hrubé mouky, 2 cibule, ½ bobkového listu, kmín, sůl, 0,5 l kyselé smetany, 3 natvrdo vařená vejce, 1 lžíce sekaného kopru, 1 lžíce octa

 

Oškrábané a omyté brambory rozkrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Očištěné, na plátky rozkrájené houby podusíme do měkka na polovině másla s jednou jemně rozkrájenou cibulí, trochou soli a špetkou kmínu. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme na hustou omáčku. Do omáčky přimícháme houby, rozsekaná vejce, čerstvý kopr a podle libosti ji přikyselíme octem. Do hotové vložíme uvařené a scezené brambory.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>