BRAMBORY OPEČENÉ (ŠŤOUCHANÉ)

1 kg brambor, 1 cibule, tuk, kmín, sůl

 

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme je, rozmačkáme a promícháme s kmínem a solí. Dáme je do vymaštěné pánve a v troubě opečeme.

Chceme-li jen prosté šťouchané brambory, přidáme k nim osmaženou cibulku, prohřejeme je a před podáním podlijeme trochou mléka. Chvíli ještě povaříme, až se mléko vsákne. Touto úpravou získají na chuti zejména starší brambory.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>