BRAMBORY PLNĚNÉ SMAŽENÉ
1 kg brambor, 100 g tuku na smažení, 40 g sušených hub, 2 vejce, 1 malá cibule a 1 lžíce tuku, kmín, sůl
Stejně velké brambory omyjeme a uvaříme ve slupce do poloměkka. Vychladlé oloupeme, rozpůlíme a středy vydlabeme. Sušené houby propláchneme a na chvíli namočíme do studené vody. Jemně sekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme rozsekané nabobtnalé houby, osolíme, okmínujeme a osmahneme. Pak přidáme k houbám vydlabanou bramborovou dužninu, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, která necháme za stálého míchání srazit. Směsí naplníme půlky brambor, po dvou je spojíme a spíchneme jehlou na ptáčky nebo párátkem. Brambory smažíme v horkém tuku do zlatova. Podáváme doplněné zeleninovým salátem.