BRAMBOROVÁ KAŠE ZAPEČENÁ S VEJCI

1 kg brambor, 0,3 l mléka, 100 g másla, 2 žloutky, 2 vejce, sůl, petrželová nať

 

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme do měkka. Odcedíme je, rozmícháme s částí másla a mlékem na hladkou kaši, do které nakonec vmícháme žloutky a celá vejce. Kaši vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy, povrch pokropíme zbývajícím máslem, posypeme petrželovou natí a zapečeme asi 25 minut v troubě. Podáváme k dušené zelenině nebo se salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>