BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY SE ŠKROBOVOU MOUČKOU
800 g uvařených studených brambor, 100 g krupice nebo hrubé mouky, 180 g škrobové moučky bramborové (Solamyl), 2 vejce, 150 g žemlí a 30 g tuku, na hrot nože kypřícího prášku, sůl
Studené brambory jemně rozstrouháme, osolíme, zasypeme škrobovou moučkou a hrubou moukou nebo krupicí, přidáme kypřící prášek a vejci zaděláme těsto. Do těsta zapracujeme žemle rozkrájené na kostičky a osmažené na tuku. Tvoříme menší kulaté knedlíky a zaváříme je do vroucí osolené vody. Vaříme 10 – 15 minut podle velikosti. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkami, aby z nich vyšla pára. Podáváme-li je jako samostatný pokrm se zelím, sypeme je osmaženou cibulkou nebo škvarky.