BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY SE ŠKROBOVOU MOUČKOU

800 g uvařených studených brambor, 100 g krupice nebo hrubé mouky, 180 g škrobové moučky bramborové (Solamyl), 2 vejce, 150 g žemlí a 30 g tuku, na hrot nože kypřícího prášku, sůl

 

Studené brambory jemně rozstrouháme, osolíme, zasypeme škrobovou moučkou a hrubou moukou nebo krupicí, přidáme kypřící prášek a vejci zaděláme těsto. Do těsta zapracujeme žemle rozkrájené na kostičky a osmažené na tuku. Tvoříme menší kulaté knedlíky a zaváříme je do vroucí osolené vody. Vaříme 10 – 15 minut podle velikosti. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkami, aby z nich vyšla pára. Podáváme-li je jako samostatný pokrm se zelím, sypeme je osmaženou cibulkou nebo škvarky.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>