BRAMBORY S MOZEČKEM

700 g brambor, 350 g telecího mozku, 40 g másla na vymaštění, 100 g slaniny, 30 g tuku, 2 vejce, cibule, sůl

 

Ve slané vodě uvaříme oloupané brambory a rozkrájíme je na plátky. Důkladně opraný mozek odblaníme, osolíme a podusíme na tuku. Na vymaštěnou pánev klademe vrstvu bramborových plátků, polijeme je roztavenou slaninou a pokryjeme vrstvou dušeného mozečku. Obě vrstvy střídáme až do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu, kterou tvoří brambory, zalijeme ušlehanými vejci a pokropíme rozpuštěným máslem. Pokrm vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch brambor opeče dozlatova. Podáváme se salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>