SELSKÁ OMELETA

650 g brambor, 3 cibule, 6 vajec, máslo nebo tuk na smažení, pepř, sůl, petrželová nať

 

Uvařené brambory rozkrájíme na plátky. Cibuli rozkrájíme na kolečka a osmažíme. Nakrájené brambory smícháme s osmaženou cibulí, přidáme rozsekanou petrželovou nať, směs osolíme, opepříme. Pak po částech mírně osmažíme na pánvi, zalijeme přiměřenou částí rozkvedlaných vajec a opečeme do růžova. Omelety přehneme v půli a sesuneme na talíř. Podáváme se zeleninovým salátem: hlávkovým, okurkovým, rajčatovým nebo s kyselou okurkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>