BRAMBORY S VEPŘOVÝM MASEM A KAPUSTOU

1 kg brambor, 250 g vepřového masa, 1 cibule, 1 menší hlávka kapusty (nebo kapusta zmrazená), petrželová nať, sůl

 

Maso rozkrájíme na malé kostky, zalijeme 0,5 l osolené vody, přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a vaříme, až je maso téměř měkké. Pak k němu přidáme oloupané syrové brambory rozkrájené na čtvrtky, dolijeme tolik vroucí vody, aby brambory byly potopené, přidáme rozkrájenou kapustu a vše dovaříme do měkka. Pokrm podle chuti přisolíme (eventuálně opepříme), přidáme jemně sekanou petrželovou nať a podáváme na hlubokých talířích s chlebem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>