DURYŇSKÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

600 g brambor, 80 g másla, 2 žemle, 30 g tuku, sůl, 100 g škrobové moučky

 

Polovinu brambor oloupeme, uvaříme a rozstrouháme. Přidáme druhou polovinu syrových oloupaných a rozstrouhaných brambor (vodu z nich vymačkáme), sůl, škrobovou moučku a podle potřeby prochladlou vodu z vařených brambor. Vypracujeme těsto, rozdělíme je na stejně velké kousky a do každého kousku zabalíme trochu žemlí rozkrájených na kostičky osmažených na tuku. Knedlíky zavaříme do vroucí osolené vody a vaříme mírným varem asi 15 minut (musí plavat). Uvařené knedlíky roztrhneme vidličkami a omastíme máslem. Podáváme jako samostatný pokrm nebo přílohu k masu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>