KLOBÁSNÍKY
1 kg brambor, 200 g cibule, 100 g másla, 2 vejce, 50 g hrubé mouky, 4 vejce uvařená natvrdo, sůl, hrstka sušených hub, vejce na potření, pepř, majoránka, rajčata na obložení
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozstrouháme. Přidáme mouku, 2 rozšlehaná vejce, jemně rozkrájenou cibuli, uvařené a rozsekané houby, směs osolíme, okořeníme a promícháme. Z hmoty upravíme na pomoučené utěrce nebo na papíru obdélník, do středu dáme uvařená vejce (špičky vajec odkrojíme, aby vejce dobře držela) a placku svineme do dlouhé klobásy. Přendáme ji do vymaštěného pekáče, povrch potřeme vejcem a upečeme do červena. Klobásník krájíme na plátky a podáváme obložený rajčaty.