MORAVSKÉ ŠLEJŠKY

1 kg brambor, 200 g hrubé mouky, 100 g másla, 6 vajec, sůl, pepř, strouhaná houska, máslo na omaštění

 

Uvařené brambory oloupeme a rozstrouháme. Přidáme sůl, pepř, máslo, rozšlehaná vejce a prohněteme s moukou na tužší těsto. Z těsta upravíme malé šišky a upečeme je na vymaštěném plechu v troubě. Upečené obalíme v osmažené housce (podle chuti přisolíme) a omastíme máslem. Šlejšky můžeme podávat i na sladko, sypané perníkem, tvarohem apod.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>