BRAMBOROVÁ POLÉVKA ZE STROUHANÝCH BRAMBOR II

200 g syrových brambor, 1,5 l vody nebo vývaru (z kostí nebo z bujónu), 200 g zeleniny (pór, celer, mrkev, brukev – podle sezóny), 30 g másla, sůl, pepř, pažitka, libeček nebo petrželová nať

 

Očištěnou a omytou zeleninu rozkrájíme, uvaříme v osolené vodě a prolisujeme. Do vývaru s protlakem zeleniny nastrouháme oškrábané brambory, přidáme sůl, koření, máslo a polévku dovaříme. Před podáváním přidáme některou ze zelených natí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>