BRAMBORY DUŠENÉ VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

1 kg brambor, 250 g salámu nebo zbytek pečeně, 70 g tuku (nejlépe sádlo), sůl, petrželová nať

 

Oloupané syrové brambory rozkrájíme na plátky a skládáme po vrstvách do vymaštěné nádoby. Každou vrstvu osolíme, posypeme sekaným salámem nebo masem, přidáme kousky tuku a petrželovou nať. Poslední vrstvu (brambory) pokropíme tukem. Nádobu přikryjeme dobře přiléhající poklicí a pokrm dusíme do měkka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>