Bramborové pečivo a moučníky

ZÁVIN S BRAMBOROVOU NÁPLNÍ

150 g hrubé mouky, 100 g másla, 1 vejce (bílek použijeme do náplně), špetka soli, 1 lžička octa a trochu studené vody, tuk na plech a potření závinu

Na náplň: 400 g brambor, 150 g cukru, 1 vejce, šťáva a kůra z citronu, vanilka

 

Na vále zpracujeme z… Celý článek

KOLÁČ S BRAMBOROVOU NÁDIVKOU

250 g hrubé mouky, 50 g brambor, 50 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 1/3 balíčku kypřícího prášku, podle potřeby mléko

Na nádivku: 500 g brambor, 3 vejce, 200 g cukru, 1 citron, vanilka, 1 lžička tuhého másla, 30 g hrozinek, 30 g mandlí

 

Do mouky prosáté s… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT SLANÝ

500 g vařených brambor, 1 balíček listového těsta (polotovar), 300 g sýra na strouhání, 250 g hrušek (měkkých, oloupaných a rozkrájených na kostky), 0,25 l kysané smetany, 3 žloutky, 1 polévková lžíce majoránky, po špetce muškátového oříšku a tlučeného hřebíčku, sůl

 

Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme rozváleným… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT S OŘÍŠKY

210 g brambor, 210 g moučkového cukru, 120 g hrubé mouky, 3 vejce, 50 g opražených strouhaných lískových oříšků, citronová kůra, vanilka, tuk a strouhaná houska do formy, máslový krém nebo šlehaná smetana na ozdobu

 

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilku, jemně strouhanou nezávadnou citronovou kůru,… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT S OŘECHY

100 g brambor, 150 g moučkového cukru, 50 g hrubé mouky, 5 vajec, 40 g škrobové moučky (Solamyl), 60 g strouhaných vlašských ořechů, citronová kůra, tuk a hrubá mouka do formy

Na krém: 0,25 l mléka, 40 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g másla, 20 g mleté… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT S KAKAOVOU POLEVOU

200 g brambor, 200 g cukru, 100 g krupice, 3 vejce, 50 g másla, ¼ balíčku kypřícího prášku, tuk a mouka do formy

Na polevu: 80 g tuku, 80 g moučkového cukru, 10 g kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžíce Solamylu

 

Máslo utřeme do pěny s cukrem a… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT S KRUPICÍ

210 g brambor, 210 g cukru, 3 vejce a 2 bílky, 110 g krupice, ½ balíčku kypřícího prášku, citronová kůra, tuk a hrubá mouka do formy, zavařenina na potření, rumová poleva na polití

 

Žloutky utřeme s polovinou cukru a s citronovou kůrou. Přidáme vařené studené brambory prolisované… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT „SACHR“

300 g brambor, 200 g moučkového cukru, 4 vejce, 30 g kakaa, šťáva a kůra z 1 citronu, tuk a strouhaná houska do formy, šlehaná smetana na ozdobu

 

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vařené studené a jemně nastrouhané brambory, šťávu a dobře omytou jemně nastrouhanou kůru z… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT S KAKAEM

210 g brambor, 130 g cukru, 3 vejce, 1 citron, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 1 lžíce cukru do sněhu, tuk a hrubá mouka do formy

 

Žloutky utřeme s cukrem a jemně strouhanou (nezávadnou) kůrou z poloviny citronu do pěny. Přimícháme prosáté kakao, vařené studené a jemně rozstrouhané… Celý článek

BRAMBOROVÝ DORT

600 g brambor, 400 g moučkového cukru, 200 g lískových oříšků, 150 g krupice, 75 g kandované pomerančové kůry a 75 g citronátu, 7 vajec, 8 g kypřícího prášku, tuk a hrubá mouka do formy, 500 g broskvového kompotu, šlehaná smetana na ozdobu

 

Cukr utřeme se žloutky a postupně… Celý článek