500 g vařených brambor, 1 balíček listového těsta (polotovar), 300 g sýra na strouhání, 250 g hrušek (měkkých, oloupaných a rozkrájených na kostky), 0,25 l kysané smetany, 3 žloutky, 1 polévková lžíce majoránky, po špetce muškátového oříšku a tlučeného hřebíčku, sůl
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vyložíme rozváleným listovým těstem. V hodně vyhřáté troubě 15 minut těsto předpečeme. Uvařené studené brambory rozkrájíme na plátky a vrstvíme střídavě se strouhaným sýrem a hruškami do předpečeného listového korpusu. Každou vrstvu mírně osolíme a okořeníme. Smetanu rozšleháme se žloutky, osolíme, okořeníme rozdrcenou majoránkou, muškátovým oříškem a hřebíčkem, promícháme a nalijeme přes náplň do formy. Pečeme asi 30 až 35 minut.