BRAMBOROVÉ TYČKY

400 g brambor, 150 g hladké mouky, 60 g cukru, 60 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce mléka, ½ balíčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry, máslo na potření, mák nebo oříšky na posypání

 

Na vále smícháme vařené rozstrouhané brambory s moukou prosátou s kypřícím práškem, přidáme cukr, tuk, citronovou kůru, rozšlehané vejce, mléko a zpracujeme těsto. Rozválíme je na plát a rozkrájíme na tyčky 10 cm dlouhé a 2 cm široké. Tyčky dáme na pomaštěný plech, potřeme je máslem, posypeme mákem nebo sekanými oříšky a upečeme v předehřáté troubě do růžova.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>