BRAMBOROVÉ VDOLEČKY SMAŽENÉ

200 g brambor, 500 g polohrubé mouky, 80 g tuku, 80 g cukru, 1 vejce, 30 g droždí, 0,2 l mléka, sůl, tuk na smažení, zavařenina a šlehaná smetana nebo jogurt

 

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vařené jemně rozstrouhané brambory, cukr, rozšlehané vejce, vlahý tuk a vykynutým kváskem zaděláme vláčné těsto. Necháme je vykynout, pak na pomoučeném vále rozválíme na vyšší placku a vykrájíme tvořítkem nebo sklenkou vdolečky. Dokynuté vdolečky vkládáme vrchní stranou do vyšší vrstvy horkého tuku a smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené necháme na papírových ubrouscích okapat z tuku. Podáváme je posypané cukrem nebo potřené zavařeninou a ozdobené šlehanou smetanou nebo jogurtem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>