BRAMBOROVÝ KOLÁČ MŘÍŽKOVÝ

250 g brambor, 350 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 50 g tuku, 1 vejce, kvásek z 10 g droždí, 3 kostek cukru a 3 lžic mléka, špetka citronové kůry, vanilka, špetka soli, libovolná nádivka, tuk na plech

 

V míse utřeme tuk s cukrem a žloutkem, přidáme jemně ustrouhané vařené brambory, sůl, mouku, vanilku a citronovou kůru, vykynutý kvásek a vypracujeme tuhé těsto. Necháme je vykynout a pak 2/3 těsta rozválíme na pomaštěném plechu. Potřeme libovolnou nádivkou (tvarohovou, makovou, povidlovou) a ze zbývající třetiny těsta uděláme přes nádivku mřížku. Povrch koláče potřeme rozšlehaným bílkem a koláč zvolna upečeme v předehřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>