BRAMBORÁK II

200 g brambor, 50 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, tuk na smažení

 

Do mixéru dáme vodu a po částech přidáváme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Mixujeme několik vteřin při nejmenší rychlosti a po zastavení mixéru se podíváme, jak je bramborová drť jemná. Někdo raději peče bramborák jen z hrubě nastrouhaných brambor, někdo má rád bramborák jemnější. V tom případě znovu několik vteřin mixujeme. Do bramborové drti vmícháme mouku a ostatní přísady. V tuku na pánvi pečeme tenké placky. Z tohoto množství jsou asi dva až tři bramboráky.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>