BRAMBORY PLNĚNÉ ZELENINOU (NA STUDENO)
800 g brambor, 120 g mrkve, 40 g petržele, 40 g kyselých okurek, 40 g zeleného hrášku, 60 g květáku, citronová šťáva, sůl
Na bramborovou majonézu: 200 g uvařených brambor, 120 g oleje, 2 žloutky oleje, 6 zrnek tlučeného bílého pepře, ocet, sůl
Uvařené brambory oloupeme a na jedné straně seřízneme tak, aby dobře stály. Na druhé straně je vydlabeme. Ve slané vodě uvaříme do měkka zeleninu. Petržel a mrkev nakrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky, přidáme hrášek a okurku rozkrájenou rovněž na drobné kostičky. Připravenou zeleninu pokapeme citronovou šťávou a vmícháme lehce do bramborové majonézy. Směsí naplníme brambory a necháme je v chladu proležet.
Příprava majonézy: brambory prolisujeme, žloutky utřeme se solí, za stálého míchání přikapeme a dobře zatřeme olej, prolisované brambory, ocet a sůl.