BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELOU SMETANOU

1 kg vařených brambor, 0,25 l kyselé smetany, 80 g másla, 50 g sýra, 2 velké cibule, 40 g housky, 1 vejce, pepř, sůl

 

Na části tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Do vymaštěného pekáčku dáváme po vrstvách na plátky nakrájené brambory, cibuli, strouhanou housku, strouhaný sýr a opět brambory. Každou vrstvu osolíme a trochu opepříme. Po zapečení podlijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a dopečeme. Podáváme se salátem ze zelí nebo s jiným salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>