BRAMBORY VAŘENÉ V MLÉCE

1 kg brambor, 0,5 l mléka, 80 g másla, sůl, kopr

 

Oloupané brambory rozkrájíme na kostky, zalijeme vařící osolenou vodou a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem (podle potřeby smíchaným s částí scezené vody), zvolna je dovaříme a scedíme. K bramborám přidáme čerstvé máslo, podle potřeby je přisolíme a v nádobě protřeseme. Při podávání rozdělíme brambory na talíře, podlijeme je mlékem, v němž se vařily, a posypeme sekaným koprem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>