BRAMBORY ZAPEČENÉ S TVAROHEM A SLANINOU

1 kg brambor, 300 g tvarohu, 100 g slaniny, 0,2 l kysané smetany, pažitka, sůl, tuk na pekáč

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na drobné kostičky a opatrně roztavíme, aby se tuk nepřepálil. Tvaroh prolisujeme, osolíme, přilijeme k němu tuk ze slaniny, smetanu a dobře promícháme. Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu upraveného tvarohu, posypeme škvarečky ze slaniny, jemně nakrájenou pažitkou a pokryjeme zase vrstvou brambor. Povrch pokapeme tukem a brambory zapečeme v předehřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>