Krajová jídla z brambor

HORÁCKÁ KAŠE

750 g brambor, 100 g krupek, 100 g sádla, česnek, sůl, pepř, majoránka, nové koření, sušené droždí Tebi

 

K předvařeným krupkám přidáme sádlo, sůl, oloupané syrové brambory a vodu podle potřeby. Vše uvaříme. Jakmile jsou krupky a brambory měkké, rozmačkáme je na kaši, kterou můžeme zředit mlékem. Pak… Celý článek

BÁČ

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 50 g sádla, 2 cibule, česnek, majoránka, sůl

 

Oloupané syrové brambory rozstrouháme a osolíme. Přidáme k nim hrubou mouku a drobně krájenou cibuli osmahnutou na sádle. Dále přidáme utřený česnek a vše dobře promícháme. Báč upečeme na plechu v horké… Celý článek