PRAŽSKÉ KARBANÁTKY

1 kg brambor, 300 g vařeného vepřového masa, 2 žemle, šálek mléka, 100 g slaniny, 1 cibule, strouhaná houska, sůl, pepř, tuk na pečení

 

Syrové brambory oloupeme a necháme stát ve studené vodě. Maso umeleme s žemlemi namočenými v mléce, přidáme strouhanou housku, směs osolíme, opepříme a promícháme. Brambory rozstrouháme, polovinu jich vložíme do vymaštěné pánve, pokryjeme je masitou směsí a na ni dáme druhou polovinou brambor a vrstvu rozkrájené slaniny a cibule. Předpečeme v troubě asi 50 minut. Ze zapečené hmoty vykrajujeme lžící menší bochánky do horkého tuku v pánvi a dopečeme je jako karbanátky. Podáváme teplé se salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>