ROSOLKY

500 g brambor, 40 g másla, 3 vejce, hladká mouka podle potřeby, sůl, libovolná náplň, 1 bílek, strouhaná houska na obalení, tuk na plech

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozstrouháme. Přidáme k nim máslo, sůl, 2 rozšlehaná vejce, podle potřeby mouku a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je na placku a vykrájíme malé koláčky. Na polovinu koláčků dáme připravenou náplň (zeleninovou, masitou apod.), okraje koláčků potřeme bílkem a přes nádivku dáme prázdné koláčky, které na okrajích dobře přitiskneme. Rosolky omočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhané housce a upečeme na plechu v troubě. Jsou vhodnou přílohou k dušenému špenátu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>