SLOVENSKÉ HALUŠKY S BRYNZOU

1 kg brambor, 220 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, 120 g slaniny, 250 g brynzy, pažitka

 

Oloupané syrové brambory rozstrouháme, osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, mouku a umícháme hladké těsto. Na zvlhčené prkénko dáme vrstvu těsta a nožem oddělujeme tenké podlouhlé kousky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Uvařené halušky propláchneme teplou vodou, necháme okapat a dáme do nahřáté mísy. Omastíme je rozškvařenou slaninou a promícháme s rozdrobenou brynzou. Podáváme horké, posypané drobně krájenou pažitkou.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>