BRAMBORY PEČENÉ (BRAMBOROVÉ TOPINKY)

1 kg brambor, 100 g sádla (oleje), 5 stroužků česneku, sůl

 

Brambory nejlépe lojovité, omyjeme, oloupeme, důkladně osušíme a rozkrájíme na plátky. Poskládáme na vymaštěný plech a každý plátek osolíme. Pečeme při zvýšené teplotě, až plátky zčervenají. Podáváme jako zákusek k čaji. Chceme-li je podat jako přílohu nebo samostatné jídlo se salátem, rozmícháme v horkém tuku na pánvi drobně nakrájené stroužky česneku a opečené bramborové plátky v něm prohřejeme.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>