BRAMBOROVÉ TYČKY SLANÉ

200 g brambor, 200 g hladké mouky, 200 g tuku, 1 vejce, sůl, kmín, tvrdý sýr, tuk na plech

 

Z uvařených studených a rozstrouhaných brambor, mouky, tuku a soli zpracujeme tužší těsto a rozválíme je na tenčí plát. Plát přeneseme na pomaštěný plech, okraje těsta odřízneme podle plechu a podle pravítka rozřežeme plát rádlem na 1 cm široké a 15 cm dlouhé tyčinky. Potřeme je vejcem, posypeme solí, kmínem a strouhaným sýrem a prudce upečeme. Upečené tyčinky se od sebe snadno oddělí.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>