BRAMBOROVÝ DORT S KAKAOVOU POLEVOU
200 g brambor, 200 g cukru, 100 g krupice, 3 vejce, 50 g másla, ¼ balíčku kypřícího prášku, tuk a mouka do formy
Na polevu: 80 g tuku, 80 g moučkového cukru, 10 g kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžíce Solamylu
Máslo utřeme do pěny s cukrem a žloutky, přidáme vařené jemně strouhané brambory, krupici smíchanou s kypřícím práškem a nakonec pevný sníh z bílků. Hmotu dáme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a zvolna upečeme. Prochladlý dort polijeme kakaovou polevou.
Příprava polevy: Tuk a cukr utřeme na teple, přimícháme prosáté kakao a za stálého míchání přidáme lžíci mléka a Solamyl. Poleva se nesmí vařit! Jakmile zhoustne a je lesklá, nalijeme ji na dort a širokým nožem uhladíme.