BRAMBOROVÝ DORT

600 g brambor, 400 g moučkového cukru, 200 g lískových oříšků, 150 g krupice, 75 g kandované pomerančové kůry a 75 g citronátu, 7 vajec, 8 g kypřícího prášku, tuk a hrubá mouka do formy, 500 g broskvového kompotu, šlehaná smetana na ozdobu

 

Cukr utřeme se žloutky a postupně přidáváme ostatní přísady včetně vařených studených a jemně rozstrouhaných brambor. Nakonec přidáme do těsta tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě; pečeme 40 – 50 minut při teplotě 220 °C. Upečený dort opatrně vyklopíme, vychladlý dvakrát prořízneme a naplníme rozkrájeným broskvovým kompotem. Povrch dortu ozdobíme šlehanou smetanou.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>