BRAMBOROVÉ PIROHY

600 g vařených brambor, 250 – 300 g hrubé mouky, 2 žloutky, 3 lžíce mléka, sůl

Nádivka: 200 g paštiky, 30 g tuku, lžíce mouky

Na pekáč: 80 g sádla, 1 vejce

 

Studené vařené brambory ustrouháme, osolíme, spojíme žloutky, mlékem a moukou v husté těsto. Vyválíme plát a vykrájíme z něho kolečka. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, kterou podlijeme a rozšleháme s paštikou. Nádivku dáme do středu koleček, těsto přehneme a na okrajích přitiskneme. Pirohy naskládáme do dobře vymaštěného pekáče a po celém povrchu je pomastíme. Po zapečení je na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova. Podáváme teplé nejen k čaji, ale i jako příkrm k zelenině.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>