BRAMBORY ZAPEČENÉ S BEŠAMELOVOU OMÁČKOU II

1 kg vařených brambor, 150 g šunky nebo salámu, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 40 g strouhaného sýra, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 malá cibule, 1 matjes, pepř, sůl, 0,35 l mléka

 

Z jemně rozkrájené cibule, másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji s mlékem a povaříme. Pak do omáčky vmícháme rozsekanou šunku nebo salám, rozsekaná vejce, pečlivě vykostěného a drobně rozkrájeného matjesa, strouhaný sýr, sůl a pepř. Další postup jako v předcházejícím předpise.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>