NOVÉ BRAMBORY VAŘENÉ

1 kg brambor, sůl, kmín, petrželová nať nebo pažitka, 100 g másla

 

Brambory omyjeme, oškrábeme, znovu omyjeme a vložíme je do vařící osolené vody. Přidáme kmín, snítku petrželové natě a brambory vaříme asi 20 až 25 minut (podle velikosti hlíz). Z vařených brambor scedíme vodu a necháme je několik minut pod pokličkou stát v páře. Na míse nebo na talířích je omastíme čerstvým, jen lehce rozpuštěným máslem a posypeme jemně sekanou petrželovou natí nebo pažitkou. Podáváme je jako přílohu, nebo posypané tvarohem a doplněné hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem a mlékem jako samostatný pokrm.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>