BRAMBOROVÉ NOČKY SMAŽENÉ

100 g vařených brambor, 0,2 l vody, 70 g hrubé mouky, 10 g másla, 1 vejce a 1 žloutek, sůl, tuk na smažení

 

Vodu s máslem a solí přistavíme na oheň. Když se začne vařit, vsypeme do ní najednou všechnu mouku, dobře zamícháme a sejmeme z ohně. Po chvíli znovu přistavíme na oheň a zamícháme, až se kaše nechytá stěn ani dna nádoby. Do prochladlé kaše pak důkladně vmícháme nejdříve žloutek, pak celé vejce a nakonec rozstrouhané brambory. Lžící vykrajujeme nočky a smažíme je v horkém tuku; hodně nabudou. Jsou vhodné jako vložka do polévky i jako samostatná příloha k zelenině nebo k masu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>