BRAMBOROVÁ KAŠE ZAPEČENÁ NA CELERU

150 g sušené bramborové kaše, 0,3 l mléka, 0,5 l vody, 30 g másla, 2 žloutky, 50 g sýra na strouhání, 2 menší celery, 1 citron, tuk na pekáč a na polití

 

Celer oloupeme a uvaříme ve vodě se solí a citronovou šťávou do poloměkka. Prochladlý celer nakrájíme na plátky a urovnáme do vymaštěného pekáče. Obvyklým způsobem připravíme kaši, do které vmícháme koření, žloutky a strouhaný sýr. Kaši znova promícháme a rozprostřeme lžící na plátky celeru. Povrch kaše pokropíme tukem a zapečeme v troubě.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>