1 kg brambor, 50 g sušených hub, 50 g tuku, 1 – 2 větší cibule, pepř, sůl, strouhaná houska podle potřeby, 1 – 2 lžíce jemně strouhaného křenu, 0,2 l husté kyselé smetany, špetka cukru
Houby necháme nabobtnat a pak je uvaříme do měkka. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme ostrou lžičkou dužninu. Na tuku osmažíme rozkrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužninu z brambor, rozsekané uvařené houby, směs opepříme, osolíme a dusíme, až se odpaří tekutina. Půlky brambor naplníme směsí, posypeme strouhanou houskou, složíme do vymaštěné zapékací misky, pokapeme máslem a v horké troubě upečeme. Podáváme s křenovou omáčkou. Jemně nastrouhaný křen smícháme s hustou kyselou smetanou a podle chuti přisolíme a přisladíme.