SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ PIROHY
1 kg brambor, 1 vejce, 60 g hladké mouky, 200 g mletého masa, 1 cibule, 30 g tuku, pepř, sůl, petrželovou nať, máslo na potření, tuk na smažení
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a horké rozstrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále je rozválíme na placku asi 8 mm vysokou a vykrájíme koláčky. Na každý dáme kousek náplně, koláčky v polovině přehneme přes náplň a těsto na okrajích dobře stiskneme. Pirohy usmažíme v horkém tuku, necháme okapat, lehce potřeme máslem a teplé podáváme.
Příprava náplně: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme jemně sekanou petrželovou natí a podusíme.