BRAMBOROVÝ BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
200 g brambor, 2 vejce, 150 g cukru, 100 g tuku, na hrot nože kypřícího prášku, 1 lžíce hrubé mouky, vanilka, citronová kůra, 1 lžíce kakaa, tuk a hrubá mouka do formy
Tuk, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vařené studené a jemně ustrouhané brambory, vanilku, špetku citronové kůry a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do jedné třetiny těsta zamícháme prosáté kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a v poměru k množství jej přimícháme do obojího těsta. Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy dáme polovinu světlého těsta, pak kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. Chlebíček pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě. Prochladlý posypeme vanilkovým cukrem a rozkrájíme na řezy.