BRAMBOROVÝ BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

200 g brambor, 2 vejce, 150 g cukru, 100 g tuku, na hrot nože kypřícího prášku, 1 lžíce hrubé mouky, vanilka, citronová kůra, 1 lžíce kakaa, tuk a hrubá mouka do formy

 

Tuk, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vařené studené a jemně ustrouhané brambory, vanilku, špetku citronové kůry a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do jedné třetiny těsta zamícháme prosáté kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a v poměru k množství jej přimícháme do obojího těsta. Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy dáme polovinu světlého těsta, pak kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. Chlebíček pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě. Prochladlý posypeme vanilkovým cukrem a rozkrájíme na řezy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>