BRAMBOROVÉ NOKY ZE SYROVÝCH A VAŘENÝCH BRAMBOR I

800 g brambor, 200 g hrubé mouky, 1 – 2 vejce, sůl, 5 lžic mléka

 

Polovinu brambor uvaříme a studené rozstrouháme. Syrové brambory oloupeme, jemně rozstrouháme, vodu vymačkáme a brambory polijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Přebytečné mléko pak odlijeme, oboje brambory smícháme, přidáme sůl, vejce a přimícháme podle potřeby mouku. Z těsta vykrajujeme lžící noky, zaváříme je do osolené vroucí vody a vaříme 10 – 15 minut pomalým varem. Uvařené vyjmeme z vody, necháme okapat a ihned omastíme. Podáváme je k uzenému masu se zelím, k dušenému masu, ke guláši apod.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>