BRAMBOROVÝ GULÁŠ S KAPUSTOU A VEPŘOVÝM BŮČKEM

750 g brambor, 250 g kapusty, 250 g vepřového bůčku, 80 g tuku, 40 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, majoránka, 1 větší cibule, pepř, sůl

 

Vepřový bůček rozkrájíme na kostky, podlijeme osolenou vodou a vaříme do měkka. Do většího kastrolu dáme polovinu tuku, osmažíme na něm cibuli rozkrájenou na kolečka, přidáme ovařenou, na nudličky nakrájenou kapustu, bůček a syrové brambory rozkrájené na hranolky. Podlijeme a dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Pak guláš zahustíme jíškou připravenou z mouky a druhé poloviny tuku, přidáme utřený česnek, majoránku a dovaříme.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>