MILÁNSKÉ BRAMBORY
750 g brambor, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 0,2 l rajčatové šťávy, 100 g šunky, 100 g čerstvých hub, 50 g strouhaného sýra, 1 bobkový list, pepř, sůl, petrželová nať, tuk na pekáč
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme a skládáme po vrstvách do vymaštěného pekáče. Každou vrstvu posypeme jemně sekanou šunkou a plátky hub podušených na tuku. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji rajčatovou šťávou, dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a povaříme na hustší omáčku. Omáčkou přelijeme připravené brambory (bobkový list vyjmeme), povrch brambor posypeme šunkou, houbami, jemně sekanou petrželovou natí, strouhaným sýrem a pokrm zapečeme v předehřáté troubě.