BRAMBOROVÝ NÁKYP

1 kg brambor, 4 vejce, 150 g másla, 0,2 l smetany, sůl, tuk a strouhaná houska do formy, petrželová nať

 

Oloupané brambory uvaříme, scedíme a horké rozmícháme. Přidáme žloutky rozmíchané se smetanou, máslo, sůl, vše důkladně promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotu vložíme do vymaštěné a strouhanou houskou vysypané formy a povrch potřeme máslem. Nákyp pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Upečený opatrně vyklopíme na mísu, ozdobíme petrželovou natí a podáváme se zeleninou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>