SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ PIROHY

1 kg brambor, 1 vejce, 60 g hladké mouky, 200 g mletého masa, 1 cibule, 30 g tuku, pepř, sůl, petrželovou nať, máslo na potření, tuk na smažení

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a horké rozstrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále je rozválíme na placku asi 8 mm vysokou a vykrájíme koláčky. Na každý dáme kousek náplně, koláčky v polovině přehneme přes náplň a těsto na okrajích dobře stiskneme. Pirohy usmažíme v horkém tuku, necháme okapat, lehce potřeme máslem a teplé podáváme.

Příprava náplně: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme jemně sekanou petrželovou natí a podusíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>