BRAMBOROVÝ ZÁVIN PLNĚNÝ MAKARÓNY

Na těsto: 750 g brambor, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, 50 g strouhaného sýra na posypání, tuk na plech

Na nádivku: 200 g vařených makarónů, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 50 g másla

Na omáčku: 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1 rajčatový protlak, sůl, cukr, citronová šťáva, voda na zředění

 

Z vařených strouhaných brambor, hrubé mouky, soli a rozšlehaných vajec (část vejce necháme stranou na potření závinu) zpracujeme tuhé těsto a rozválíme je na obdélník. Plát pokryjeme vařenými makaróny, posypeme rozkrájenými vejci a cibulkou osmaženou na másle. Svineme závin, okraje dobře uzavřeme a stiskneme, přeneseme jej na pomaštěný plech, potřeme zbylým vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Závin na několika místech propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Doba pečení je asi 20 minut. Upečený závin rozkrájíme na řezy a podáváme přelitý rajčatovou omáčkou.

Příprava omáčky: Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme za stálého šlehání. Hotovou omáčku dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>