BRAMBOROVÝ SALÁT S CELEROVOU MARINÁDOU

1 kg brambor, 1větší celer, citron, sůl, 1 šálek vody s octem, 4 lžíce oleje, 2 lžičky hořčice, špetka cukru, 1 cibule, petrželová nať, sůl

 

Uvařené brambory oloupeme a ještě horké nakrájíme na kolečka a zalijeme marinádou. Marinádu připravíme z oloupaného, do měkka uvařeného a prolisovaného celeru, který smícháme s hořčicí, solí, cukrem, octem, vodou a olejem. Povrch salátu posypeme drobně sekanou cibulí a petrželovou natí. Odleželý salát podáváme k masu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>